Ofte stillede spørgsmål

Udlejning af ferieboligen

Hvor mange uger om året råder jeg selv over huset?


Oplevelser og nye minder med familien skal du naturligvis også selv have mulighed for at få i ferieboligen. Derfor står boligen til rådighed til eget brug i op til fem uger om året, som reserveres inden d. 31/12 året forinden. Og naturligvis kan du også nyde tid i ferieboligen med familien i højsæsonerne. To ud af de fem uger kan nemlig afholdes i ugerne 26-32, uge 7 og uge 42.

Boligen kan i øvrigt også benyttes i perioder, hvor det ikke er udlejet udover de 5 ovennævnte uger, og her kan det bookes op til 14 dages før ankomst.
Hvad er andelen af afregning for udlejepris til ejeren?


Udlejningsprisen af ferieboligen fastsættes af Landal GreenParks, ligesom vi også fastsætter eventuelle rabatter.

Afregning til ejer er 46 % af salgsprisen eksklusiv linned, el og vand. Afregning sker hver måned for alle ophold afholdt i den forgangene måned.
Kan jeg selv stå for udlejning af boligen?


Der er indgået en formidlingsaftale med Landal GreenParks, som sørger for udlejningen af ferieboligerne. Vi er specialister i feriehusudlejning med mange års erfaring, så denne del kan du trygt overlade til os.
Hvem sørger for rengøring efter udlejning?


Efter hver gæsts afrejse sørger Landal GreenParks’ rengøringsteam for rengøring af din feriebolig, så det står klar til nye gæster. Denne udgift holder Landal GreenParks. Slutrengøringer er inklusiv i gæsternes opholdspris og du kan derfor være sikker på, at der altid er pænt og rent, når din feriebolig udlejes og ved egen ankomst til huset.
Hvem betaler for el- og vandforbrug?


Landal betaler alle udgifter til forbrug af vand og el. Dette gøres for at mindske ejers omkostninger mest muligt. Rent praktisk betyder det, at ejer oprettes som kunde hos forsyningsselskaberne, men Landal indsættes som betaler på aftalerne, og dermed kommer opkrævningerne direkte til Landal. Ved ejerspærringer skal ejer dog selv betale for forbrug, og dette bliver opkrævet via ejerafregningen. Desuden har ferieboligerne Flex Control, som er et system, der sørger for grundig monitorering og styring af vand og el forbrug. Vores bookingsystem sørger for, at huset automatisk varmes op før gæstens ankomst og vi monitorerer forbruget af el og vand, så risikoen for utilsigtet forbrug minimeres.
Hvem sørger for udlejning af huset?


Når du køber dit feriehus kan du trygt overlade udlejningen til Landal Greenparks.
Vi er et internationalt kendt brand som med mere end 95 ferieparker i 9 lande i Europa stolt kan kalde sig Europas største ferieparkkæde. Syv af disse parker ligger midt i Danmarks smukkeste natur, hvor vi arbejder aktivt med tiltrække gæster fra især Tyskland og Norge samt selvfølgelig danskere, der ønsker at udforske deres dejlige hjemland.

Du kan læse mere om Landal Greenparks her.

Køb af feriebolig

Hvad kan jeg forvente i afkast?


Afhængig af finansieringsmodel kan du forvente et afkast på minimum 2,5% og helt op til 56% ved køb af et af projektets ferieboliger. Se eksempel på udregning her.
Kan man købe som firma med samme skattefordele som privat?


Boligerne kan købes som privat person ikke som firma.
Hvordan får jeg mere information om boligerne?


Du kan holde dig opdateret på projektet ved at tilmelde dig nyhedsbrevet via vores kontaktformular.
Har man som ejer brugsret til centerfaciliteterne?


Der er indgået aftale om brugsret af badeland og svømmehal på parken, for det antal personer ferieboligen er indrettet til og som er overnattende gæster. Venner og familie, der besøger uden overnatning, er altid velkomne som betalende dagsgæster.

De øvrige centerfaciliteter som fx bowling, shop, restaurant m.v. har du og dine overnattende gæster naturligvis også adgang til. Der er nemlig en række ejerfordele, hvor parken byder dig, som ejer, velkommen som VIP gæst. Disse fordele kan du læse mere om her.
Hvorfor vælge feriebolig fremfor et sommerhus?


Gæster, der booker ophold på en feriepark, ønsker ofte kortere ophold, og dette er med til at øge belægningen. Dermed øges dagsprisen på ophold sammenlignet med traditionelle ugeophold. Landal justerer priserne efter udbud og efterspørgsel og jo større efterspørgsel, jo højere priser og dermed større afregning til dig som ejer. Derudover bliver der sørget for alt udvendig vedligehold ved ferieboligen og omgivelserne omkring, så du slipper for at bekymre dig om græsslåning osv.
Vi har altid personale klar til at hjælpe både dig og gæsterne og du kan være sikker på at din feriebolig altid fremstår pæn, ren og funktionsdygtig inden gæster ankommer. Vores teknikere går husene igennem inden ankomst, så der undgås fx en pære, der ikke virker.

Desuden tilbyder parken et væld af faciliteter lige udenfor døren men ligger samtidig placeret i fantastisk natur.
Hvem sørger for udvendig vedligehold?


Der er indgået en viceværtaftale med Landal og du behøver derfor ikke bekymre dig om bl.a. ukrudt og græsslåning eller snerydning om vinteren.
Den udvendige vedligehold af selve huset er for ejers egen regning og ansvar. Dog er ejerforeningen god til at finde en fælles løsning, som du kan blive en del af.
Hvem sørger for indvendig vedligehold?


Den indvendige vedligehold har du som ejer ansvaret for, såsom indendørs maling, el kontakter osv. Kort sagt alt hvad der er installeret indenfor ferieboligens område. Mht. opfyldelse af service (tallerkener, glas, bestik osv.) indgås der en serviceaftale med Landal, som sørger for at tjekke og opfylde løbende.
Hvem står for forsikring af ferieboligerne?


Der er indhentet forsikringstilbud fra Tryg Forsikring for skader der gælder; brand, storm, kortslutning, grunddækning, rør og kabel, glas, sanitet, svamp og insekter. Det er op til ejerforeningen, når denne er konstitueret, at indgå en bindende aftale med et forsikringsselskab.
Er der nok centerkapacitet til de nye boliger?


Landal Rønbjerg er den park, der tilbyder de største centerfaciliteter af Landals parker i Danmark - særligt taget antallet af nuværende boliger i betragtning. Faciliteterne er store og rummelige med plads til mange glade gæster.
Der er naturligvis taget en grundig vurdering af dette spørgsmål og da vi kun ønsker tilfredse gæster, er det vigtigt for os, at der er rigeligt plads til alle og det vil de nye boliger ikke ændre på.
Kan man se en af boligerne?


I 2022 byggemodnes grunden og der bygges testhuse som vil kunne besigtiges efteråret 2022.
Hvordan ligger boligerne?


Boligerne ligger med tilknytning til parken Landal Rønbjerg med en naturskøn placering lige ned til Limfjorden. Adressen er Livøvej 80, 9681 Ranum.
Er møbler og hårde hvidevarer med i salgprisen?


Ja! Boligerne er fuldt møblerede med moderne, skandinaviske kvalitetsmøbler, ligesom alt i hårde hvidevarer, køkkeninventar, TV, fibernet fra Stofa og Stofa TV boks med TV-pakke og Chrome cast følger med.
Kan I hjælpe med finansiering?


Ja! I samarbejde med Nykredit kan vi tilbyde finansiering på dit sommerhuskøb. Nykredit kender projektet ned til mindste detalje. Du kan læse mere om dette samt få kontaktoplysninger på vores rådgivere ved Nykredit her.