top of page

Vesthimmerland

Landal Rønbjerg ligger placeret i et naturrigt område i Vesthimmerland med mange aktiviteter og attraktioner. 

Natur, forlystelser, kultur og byliv - alt sammen i nærområdet

For naturelskere kan Himmerland og Limfjorden byde på et væld af aktiviteter. Du kan fx opleve naturen fra vandsiden i kano, kajak eller på et SUP-board. Området er også meget populært til lystfiskeri, hvor du kan fange havørreder. Indenfor 1 times kørsel finder du også mange attraktioner som forlystelsespark og hyggelige havnebyer.

 

Muslingebyen Løgstør

Løgstør er en ægte, hyggelig havneby med masser af maritim stemning. Her er plads i gaderne og der ånder fred og iddyl. Oplev bylivet samtidig med du indånder en frisk portion fjordluft og fornemmer naturen, som stadig er tæt på. En årlig tradition på Løgstør Havn er den stemningsfyldte Muslingehøstfest samt Muslingefestival. Men Løgstør er ikke bare fisk og muslinger. Hvert år flyder jazztoner i gaderne om sommeren og smilet bliver endnu større på folk i gaderne, når byens Kanaljazz spiller op. Løgstør ligger kun 10 minutters kørsel fra parken og en lille halv time på cykel.

Få kilometer syd for Løgstør finder du i øvrigt Glenholm Vingård, en af Danmarks ældste vingårde. Her finder du vinmarker og en sydlandsk stemning og du kan naturligvis smage på de lokalt producerede vine.

Livø

På parken kan du fra et udsigtspunkt kigge over til Livø som ligger kun 5,5 km fra parken. Færgen ligger til lige ved Landal Rønbjerg og på bare 20 minutters sejlads, når du til den naturskønne ø Livø, hvor du kan opleve fantastisk natur, se vilde dyr, fugle og sæler. Livø er en bilfri ø, så her kan du nyde naturen, mens du går fredeligt rundt i gaderne, kun med lyden fra havet der bruser og himlens fugle, der synger.
Livø er ikke bare natur - her er også spændende historie om munke, frihedskæmpere og lægeeksperimenter samt en årlig jazzfestival.

Fårup Sommerland

Skal der fart over feltet ligger en af Danmarks største forlystelsesparker en lille times køretur fra parken. Fårup Sommerland byder på nogle af de vildeste rutsjebaner og børneattraktioner. Her er garanteret timevis af sjov for alle aldre i de mange forlystelser. Derudover byder Fårup Sommerland også på Danmarks største vandland, hvor der, udover hæsblæsende bølgebrus og vandkanoner, også er plads til afslapning og dasen i solen.

Vandring & MTB

Har du lyst til at snøre vandrestøvlerne og komme ud og gå en tur i det flotte landskab, så finder du i nærområdet flere afmærkede vandreruter ved fx Vildsted Sø og Uhrehøj Plantage. I Uhrehøj Plantage findes også afmærkede MTB ruter med masser af udfordringer, der tester balance og teknik. 

Himmerlandsstien

Mellem Løgstør og Viborg strækker der sig en 79 km lang banestrækning, hvor jernbanen engang gik. I dag kan du følge banen via en natur-, gang- og cykelsti. Stien er perfekt til vandreture og cykelture med familien, hvor du kan opleve det himmerlandske morænelandskab, heder, fjordnære engområder og store smeltevandsdale. Landskabet er kun let kuperet, så stignigerne er ikke store, hvilket gør at alle kan være med.

bottom of page